Terugblik succesvolle informatieavond Nederweert kern

Na eerdere kennismakingsbezoeken aan de kleinere kernen werd nu in het dorp Nederweert zelf een algemene informatieavond gehouden over de Nederweerter Energie Coöperatie NEWECOOP. Met ongeveer 20 personen werden de doelstellingen van deze jonge burgercoöperatie doorgesproken als ook de wijze waarop NEWECOOP wil meehelpen om Nederweert een voorbeeld van energietransitie te maken.

Aan de orde kwam uiteraard het windmolenpark Ospeldijk langs de Noordervaart. Maar ook het voornemen om een of meerdere postcoderozen te starten werd toegelicht. Besparing op eigen energiegebruik levert ook besparingen op in de portemonnee, maar dat geldt ook voor investeren in het windmolenpark.

De aanwezigen hadden vragen over de betrokkenheid van de gemeente, maar ook over de kans dat Amerika zich terugtrekt uit de klimaatafspraken. De hoofdvraag blijft echter: Wat kunnen wij in Nederweert zelf doen. En daar hebben de burgers zeker goede ideeën over.

Duidelijk is dat men wel wil, maar nog niet goed weet hoe. NEWECOOP wil iedereen daarbij iedereen zo veel als mogelijk behulpzaam zijn. Of het nu gaat over zonnepanelen of een warmtepomp. NEWECOOP kan binnenkort ook een energiecoach inzetten, die om een persoonlijk energieadvies kan worden gevraagd. Voor leden tegen gereduceerd tarief. Dus waarom zou je geen lid worden van NEWECOOP?