Jongeren bespreken ‘duurzaamheid gemeente Nederweert’

De jongerenraad organiseert 3 november een avond over het onderwerp ‘duurzaamheid‘. Een thema dat opkomt door de alsmaar toenemende effecten van de klimaatverandering. De gemeente en Newecoop zullen de jongerenraad meenemen in het duurzaamheidsbeleid en de ontwikkelingen die gaande zijn op dit gebied. Daarnaast is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

De Europese Unie wil dat alle lidstaten in 2020 gezamenlijk 20% minder broeikasgassen uitstoten, 20% van hun energie duurzaam opwekken en 20% minder energie verspillen. Om deze doelstelling te kunnen halen zal ook de gemeente Nederweert een bijdrage moeten gaan leveren. Burgers worden aangemoedigd om duurzaam te bouwen en de gemeenteraad heeft recent besloten dat Ospeldijk in ieder geval een windmolen park gaat krijgen.

De avond vindt zoals gewoonlijk plaats in de fractiekamer (ingang nabij de parkeerplaats Burgemeester Hobusstraat) van het gemeentehuis. Ze starten om 19:30 uur. Aanmelden is niet verplicht maar kan via dit facebook bericht